Kultowa lodziarnia rozpoczyna sezon

W najbliższą środę rozpocznie się sezon lodowy w znanej nowohuckiej lodziarni.

Lodową Hutę otworzyło dwóch kolegów: ekonomista Tomasz Uchaniuk i informatyk Krzysztof Raszke. W pewnym momencie rzucili pracę w korporacjach i postanowili przez resztę życia utrzymywać się z robienia lodów. Zimne przysmaki robią ze świeżego mleka, śmietany, cukru i jajek.

– Po wyborze lokalizacji lodziarni, w Nowej Hucie, chcieliśmy zarówno nazwą lodziarni jak i wystrojem wnętrza nawiązać do tego miejsca i jego historii. Ściany naszej lodziarni zdobią zdjęcia Nowej Huty z lat 50-60 wykonane przez nowohuckich fotografów – pokazujące historię tej dzielnicy jak i de facto historię naszego kraju – opowiadali nam właściciele kila lat temu.

Lodziarnia będzie otwarta od poniedziałku do czwartku między 12 a 20, a od piątku do niedzieli między 10 a 20.

Czytaj wiadomości ze swojej dzielnicy:

Nowa Huta
News will be here