Szwedzka sieć otwiera nową restaurację. Jest data

3 lipca o godzinie 10 otwarta zostanie druga w Krakowie restauracja szwedzkiej sieci MAX Premium Burgers.

Lokal zaoferuje ponad 93 miejsca siedzące, w tym 33 na tarasie, co uczyni go atrakcyjnym szczególnie w okresie letnim. Dodatkowo, w restauracji znajdą się udogodnienia dla najmłodszych, takie jak specjalne krzesełka, kolorowanki i kredki, a także miejsca dla rowerzystów oraz 16 miejsc parkingowych dla zmotoryzowanych gości.

– Jesteśmy dumni, że od siedmiu lat działamy na polskim rynku. Otwarcie 25. restauracji w Polsce, a drugiej w Krakowie, to dla nas ważny krok w umacnianiu relacji z gośćmi. Kraków jest niezwykle ważnym miejscem, dlatego cieszymy się, że możemy kontynuować rozwój w tym mieście. Mamy ambitne plany na przyszłość i nie możemy się doczekać kolejnych otwarć, które zbliżą nas do gości – mówi Richard Bergfors, CEO Max Burgers.

Nowa restauracja Max Premium Burgers będzie zlokalizowana przy ul. Zakopiańskiej 70 B, obok Makro Cash&Carry oraz salonu meblowego Agata. Fastfood ma funkcjonować między godziną 6:00 a 3:00. W restauracji serwującej burgery pracę znalazło 50 osób.

Szwedzka sieć zadebiutowała pod Wawelem w grudniu 2021 roku lokalem przy ul. Nowohuckiej.

Zróżnicowane menu dla każdego

W menu restauracji goście znajdą szeroki wybór opcji, które można dostosowywać do własnych preferencji. Oferta obejmie m.in. burgery z roślinnym Plant Beef, serem halloumi, a nawet  takie, które zamiast w bułce Frisco podawane są w liściach sałaty.

Szczególną uwagę warto zwrócić na obszerne, roślinne menu Supreme Green, czyli burgery z trzema roślinnymi proteinami: Crispy Supreme (na bazie grochu), Real Green (na bazie fasoli mung), Plant Beef, czy też serem halloumi oraz nuggetsy – Crispy Green Nuggets (również na bazie grochu). Pozycje różnią się między sobą dodatkami, co sprawia, że MAX oferuje ponad 10 bezmięsnych propozycji.

Bogate zielone menu nie tylko pomaga w codziennej dbałości o planetę, ale także wyróżnia MAX Premium Burgers na tle konkurencji. Co więcej, burgery nie zawierające czerwonego mięsa stanowią niemal 40% całkowitej sprzedaży w pierwszej krakowskiej restauracji MAX Premium Burgers przy ul. Nowohuckiej 54.

Specjalne oferty i sezonowe nowości

Nowo otwarty lokal zaoferuje również słynnego Burgera Rywala, dostępnego w trzech wariantach: z wołowiną i bekonem, wegetariańskim Plant Beef i Crispy Chicken. Składniki, takie jak smażony ser mozzarella, ser cheddar, czerwona cebula, sałata i sos kreolski, podane w autorskiej bułce Frisco, idealnie uzupełni sos na bazie szwedzkiej borówki i dipu BBQ. Burger Rywala jest jednym z największych i najbardziej premium burgerów w ofercie MAX’a. Jest duży i sycący, niezależnie od wybieranej wersji.

W menu krakowskiej restauracji nie zabraknie również sezonowych nowości, takich jak letnie Shake’i Premium (Salted Caramel & Popcorn oraz Green Apple & Poppin’ Candy) oraz sałatki (Green Kale Caesar Salad i Sesame & Ginger Salad).

„Jako MAX Premium Burgers nieustannie rozwijamy menu, starając się zapewnić jak najszerszy wybór dla wszystkich naszych gości Jesteśmy bardzo dumni, że nasze starania są szczególnie doceniane na polskim rynku, na którym otwieramy już 25. restaurację. Kraków jest dla nas niezwykle ważnym miejscem i cieszymy się, że możemy umocnić naszą pozycję poprzez otwarcie kolejnej restauracji w tym mieście” – mówi Richard Bergfors, CEO MAX Burgers.

Historia i sukcesy MAX Premium Burgers

Historia MAX Premium Burgers sięga 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson otworzyli pierwszy lokal w Szwecji. Dzięki pasji i energii, sieć stała się rozpoznawalną marką w całej Szwecji, co umożliwiło ekspansję do innych krajów, w tym Polski, która stała się jednym z wiodących rynków. Polscy goście pokochali sieć za pyszne, wysokiej jakości burgery oraz niebanalne podejście do działań na rzecz klimatu i środowiska. MAX Premium Burgers jest jedyną siecią typu fast food z tak szeroką ofertą tzw. „zielonego menu” i jako jedyna w Polsce oznacza każdą pozycję w menu wartościami CO2, informującymi o emisji dwutlenku węgla przy produkcji. Jest również jedyną europejską marką nagrodzoną przez ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.


Czytaj wiadomości ze swojej dzielnicy:

Bieżanów-Prokocim